dr. Bakti Éva

Dr. Bakti Éva vagyok, 3 gyermek édesanyja. Orvosi egyetemet végeztem, gyermekorvosnak készülve. A legnagyobb gyerekem betegsége azonban más utak felé vitt: így találtam rá az alternatív gyógymódokra, elsősorban a homeopátiára, amit több mint 20 éve alkalmazok a gyakorlatban. Emellett Schüssler arcdiagnosztikát tanultam, valamint az antropozófus orvosképzést is elvégeztem.

De a lelki-szellemi táplálék számomra épp olyan fontos, mint testünk táplálása, ezért folyamatosan képzem magam. Amikor értesültem a gyerekpszichodráma képzésről, örömmel vettem részt rajta, mert a gyermekekkel való foglalkozás, segítésük számomra az élet teljességét jelenti.

A két módszer számomra jól kiegészíti egymást. Míg a homeopátia a hasonlóság elvével gyógyít, a gyerekpszichodráma a „csodavilágba” viszi a gyerekeket, ahol a saját maguk által megalkotott meséken keresztül gyógyulnak, hogy meg tudjanak birkózni a szociális kihívásokkal, és felismerjék saját individualitásukat.

A gyermeknevelés nagyon izgalmas, de nem könnyű feladat. Szülőként kapunk egy gyermeket, akit segítenünk kell adaptálódni ebbe a földi létbe, miközben napról napra magunknak is fejlődnünk kell, és adaptálódni a gyermekek gyorsan változó világához. Hiszem, hogy a gyerekpszichodráma módszerével a gyerekek olyan eszközökhöz juthatnak, amelyek segítik őket az élet olykor bonyolult, szorongató történéseiben való eligazodásra, és ezáltal lehetőségük lesz annak megtapasztalására, hogy az élet egy csodavilág legyen számukra.

inSpirál Stúdió