“Gyakorolj, a többi jön magától.”

Sri Krishna Pattabhi Jois

Baráth Kati

15 évvel ezelőtt, amikor elkezdtem jógázni, csak az ászanák fizikai gyakorlását, az erő és a rugalmasság fejlesztését élveztem, de egy idő után vágyakoztam arra, hogy kapcsolatom legyen a belső énemmel és a jóga eszközei segítettek kiépíteni ezt a hiányzó kapcsolatot. Ahogyan egyre jobban elmélyedtem a tradicionális jóga világában, felfedeztem annak valódi célját és filozófiáját: a jóga egyfajta iránytű lett az életemben.

A Vinyasa Flow stílussal 2014-ben, egy törökországi jóga elvonulás során találkoztam, amiről már az első alkalom után éreztem: pontosan ez az, amit eddig kerestem. Számomra a Vinyasa Flow olyan, mint egy mozgó meditáció, ami a fejemben lévő gondolatokat lecsendesíti, a jelenbe repít, így minden pózt és minden, a testemben keletkező érzést koncentrált és tiszta elmével tudok megtapasztalni. 2016-ben elvégeztem Varga Judit Vinyasa Flow Jóga Oktatóképzését, amely új dimenziókat nyitott számomra, így mára a jóga teljes mértékben az életem részévé vált: lelki egyensúlyom fenntartásának, testem karbantartásának és elmém fejlesztésének legjobb eszköze lett.

A jóga mellett az ájurvéda tudományát is tanulmányoztam, amely során megismertem a jóga gyakorlatok ájurvédikus hatásait a durva- és finom-fizikai testre. A Sarasvati Alapítvány és Mozgásstúdióban Kotroczó Anikó vezetésével végeztem el az ájurvédikus jógaterapeuta képzést.

Akár a jógáról, akár az ájurvédáról beszélünk, az egység állapota, vagyis az elme, a test és a szellem egyesülése a cél.

 
Szeretném, ha az óráimon résztvevők is megtapasztalhatnák a jóga jótékony hatásait, hogy az órákon tanultakat beépíthessék és hasznosítani tudják mindennapi életükben is.

inSpirál Stúdió