Erdei Andrea

Erdei Andrea vagyok. A mozgás gyermekkorom óta meghatározó részét képezi az életemnek. Számos mozgásformát kipróbáltam, ezek közül sok éven keresztül a tánc volt meghatározó az életemben. Mellette viszonylag elég fiatalon elindultam egy önismereti úton, végigjártam több önismereti utat, több technikát, módszert elsajátítottam, meghallgattam sok tanítót, elolvastam rengeteg könyvet. Így jutottam el pár évvel ezelőtt a jógához, amely magával ragadott a maga harmóniájával, tudatosságával, kidolgozott rendszerével. Ebben tudtam egyesíteni mindazt, ami számomra fontos, a mozgást, önismeretet, spiritualitást, fejlődést. A jóga gyakorlása nekem egyfajta stabilitást, egyensúlyt ad, jelenlétet, hozzásegít, hogy jobban tudjak figyelni és kapcsolódni önmagammal, valamint elérni egy nyugodt, ellazult állapotot. Egyfajta testi és lelki önterápia. Sokat tanultam tanáraimtól és teszem ezt most is, hogy tudásom folyamatosan bővüljön.

Mindig is szerettem emberekkel foglalkozni, tanítóként, tanárként sok évig tanítottam általános és szakközépiskolában, felnőttképzésben is eltöltöttem két évet, ahol pedagógia és pszichológia tantárgyakat oktattam. Foglalkoztam hátrányos helyzetű gyerekek fejlesztésével, tánc és zeneoktatással, de mégsem éreztem magam a helyemen, másra vágytam. Majd hosszú évek után minden félelmem ellenére otthagytam az iskolai tanítást, és úgy döntöttem, elindulok egy olyan úton, ami még számomra is ismeretlen, de vonz, és megadom magamnak az esélyt arra, hogy azzal foglalkozzak, amit tényleg szeretek, amit hitelesen tudok végezni. Így elkezdtem először gyerekeknek, majd felnőtteknek is jógát tanítani. Nem volt egyszerű, nem volt könnyű. Sikereket és kudarcokat is megéltem. Rengeteget tapasztaltam és fejlődtem közben mind testben, mind lélekben!

Célom, hogy az utam során megszerzett tudást, tapasztalatokat megosszam Veled, hogy támogassalak, inspiráljalak a céljaid elérésében, mindezt egy biztonságos, megengedő közegben.

Az órákat egy rövid ráhangolódással kezdjük, testi és lelki szinten is ráhangolódunk az órára. Majd a bemelegítés segítségével átmozgatjuk, előkészítjük a testet az óra során előforduló gyakorlatok kivitelezésére.

A testgyakorlatok (ászanák) képezik az óra alapját, melyeket mindig változatosan, hol statikusan, hosszan kitartva, hol dinamikusan használunk, kiegészítve erősítő, lazító, nyújtó gyakorlatokkal, figyelve arra, hogy megvédjük a testünket az esetleges sérülésektől, optimálisan terheljük az izmokat, ízületeket, szem előtt tartva az egyéni határokat, esetleges elváltozásokat. Az óra végi relaxáció segítségével pedig tudatosan lelazítjuk a testet és lehetőséget biztosítunk, hogy érvényesüljenek az ászanák jótékony hatásai.

inSpirál Stúdió