Gyerekdráma foglalkozások
szülővel

A gyerekdráma foglalkozások során gyakran szembesülünk azzal, hogy bár a játékokban megmutatkozó szerepmegvalósítások által látjuk az elakadást, és segítünk a feldolgozásban, a szülőknek való visszajelzés mégis nehézkes. A szülő, aki nem volt ott a foglalkozáson, alig-alig tudja elképzelni, hogyan függnek össze gyermeke játékai és a probléma, amivel bejelentkezett. Legjobb szándéka és elhatározása ellenére sem mindig tud segíteni, vagy a csak hallott és megbeszélt változtatások nehezen tudnak a család életébe beépülni.

A gyerek-szülő csoportban a szülő aktívan részt vállal gyermeke fejlődésében: ő maga is játszik, azt a szerepet valósítja meg, amit gyermeke elképzel számára. Ezáltal nemcsak látja a játékban gyermeke választásait, hanem az abban megjelenő igényeket ki is elégítheti. Saját játéka kapcsán megfigyelheti, hogy mi esett jól vagy rosszul neki, ő mit szeretett volna, és az hogyan vág vagy nem vág egybe a gyermek kívánságaival. A közös játék ezáltal egy olyan minőségi idővé válik, ami a kapcsolatot gazdagítja, építi.

A szülővel együtt tartott gyerekdráma foglalkozáson ugyanazzal a módszerrel dolgozunk, mint a gyerekekből álló csoportban. A történetet a gyerekek alkotják, amelyben a szülők is kapnak szerepet. Ezt közösen – a gyerekdráma vezetőivel együtt – szimbolikus jelmezekbe bújva eljátsszuk, majd elmondjuk, hogy mi tetszett, mi nem a játékban.

A közös játék során értelmezés, magyarázat nem történik. Erre szükség szerint külön időpontot egyeztetve kerül sor.

A szülőcsoportba mind anyukák, mind apukák (gyerekenként egy szülő) jelentkezését várjuk. A csoportot olyan szülőknek javasoljuk, akik önmaguk is szeretnék szülő szerepüket fejleszteni, szeretnének közelebb kerülni gyermekeik nehézségeihez és javítani a vele való kapcsolódás minőségén.

Gyermekdráma szülővel – jelentkezési információ

2023-ben ovis csoport indul
Időpont: keddenként 17:30-18:20

Kezdés: 2023. szeptember 19.

Csoportvezetők: Kocsi Andrea Zsuzsanna és Ragettli Vanda

Az induló csoportok időtartama: 30 alkalom (május végéig)

Elköteleződni az egész tanévre kell a második alkalom után.

Ár: 5.000 Ft/alkalom

Fizetési feltételek: az első két alkalom egyben fizetendő, ezután 4 alkalmas blokkokban előre.

Jelentkezés

(Az üzenetben kérjük jelezni “szülővel”!)

    inSpirál Stúdió