bodyART

A bodyART ® Robert Steinbacher és Alexa Lé által kidolgozott edzésmódszer, a jógából továbbgondolt komplex mozgásforma. A test, lélek, szellem hármas egységére épül. Ez a harmónia azáltal jön létre, hogy a test a mozgás, a lélek, a szellem a tudatos légzés, koncentráció, a befelé figyelés.

A bodyART ® ötvözi a jógát, a pilatest, a gyógytornát és a yin-yang filozófiát. A gyakorlatok végrehajtását a légzés irányítja. Óra alatt végig tudatosan dolgozunk, figyelve testünkre, légzésünkre. A légzés energetizál, segíti a koncentrációt a megtartott erőgyakorlatoknál, stabilizál egyensúly helyzetekben és oldja a feszültséget a relaxáció alatt. Az óra egyaránt tartalmaz statikus és dinamikus elemeket, nagy hangsúly helyez a hasizmokra. Az egyes gyakorlatokat a jógából átvett alternatív napüdvözlet köti össze. A Pilateshez hasonlóan a mélyizmokat dolgoztatja, az eredmény; feszes, szálkás izomzat.

Rendszeres edzés mellett olyan izmaink is megerősödnek, amit eddig nem használtunk. Fejlődik a hajlékonyság, az egyensúlyérzék, az erő és állóképesség, türelmesebbé, kitartóbbá válunk, harmonikusabbá válik a mozgásunk. Kialakul egy tudatosabb életforma, több lesz az energiánk, koncentráltabbá válunk, növelve ezáltal a fizikai és szellemi teljesítményünket.

A bodyART ® olyan összetett mozgásforma, amely mindenki számára jól követhető, a teljes testre hat, átmozgatja a mélyizmokat, rugalmasabbá teszi a mozgatórendszert, javítja a légzést, az anyagcserét. Nemcsak a testet formálja, erősíti, energetizálja, hanem lelkileg is teherbíróbbá tesz, önismeretre tanít, arra szoktat, hogy a testünkben, akaratunkban rejlő lehetőségeket mind jobban ki tudjuk aknázni.

 
Bárki számára – életkortól, súlytól, edzettségi szinttől függetlenül – alkalmas edzésforma lehet, aki intenzívebb mozgásra vágyik, aki nem csak a testét, a lelkét is edzeni szeretné.

inSpirál Stúdió