himalájai tradíció

Minderről a Himalája Tradíció saját oldalán olvashatsz bővebben.

Himalájai Tradíció

A himalájai tradíció az emberi elme képzésének különleges módszereit tanítja, melynek célja, hogy az egocentrikus személyiségünkkel és a külsődlegessel való azonosulásunk helyébe a mindörökké tiszta, mindörökké bölcs, és mindörökké szabad Önmagunkról szerzett tudás lépjen.

A Tradíció – Pátándzsáli Jógaszútráinak bölcsességét a tantrák filozófiájával és a mesterek szóbeli instrukcióival és beavatásaival ötvözve – egységes rendszerben tárja elénk a tanításokat, melyek magukba foglalják az összes ismert meditációs rendszer legfontosabb tanait és gyakorlatait.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Tradíció kizárólag a meditáció gyakorlatait tanítja: e rendszerben éppúgy jelen vannak a testhelyzetek (ászanák), a légző-és energetikai gyakorlatok (pránajáma), mint a különféle relaxációs gyakorlatok, és a jógikus alvás (jóga nidrá). Kiemelt fontosságú még az elme csendjének (silence) gyakorlása.

 
A Himalájai Tradíció alapján vezetett foglalkozásokon kortól, nemtől függetlenül részt vehet mindenki. Azoknak az úton lévőknek ajánljuk, akik belső késztetést éreznek önmaguk jobb megismerésére, testi-lelki egészségük fokozására és/vagy a metafizikai valóság megtapasztalására.

inSpirál Stúdió