vinyasa flow jóga

Dinamikus jóga

(Vinyasa Flow)

A Vinyasa Flow jóga egy dinamikus irányzat; célja, hogy egyensúlyba kerüljön test, lélek és szellem.

Az ászanákat gondosan és tudatosan összeállított, fokozatosan nehezedő sorozatokban gyakoroljuk, és viszonylag rövid ideig tartjuk ki. A gyakorlás fókusza mindig valamilyen téma: egy kiválasztott testrész vagy energiaközpont. A légzés és mozgás tudatos összhangja jellemzi.

 
A Flow jóga gyakorlása kiválóan alkalmas a gerinc karbantartására (teljes átmozgatása, rugalmasságának megőrzése), a rossz tartásból, az ülőmunkából adódó hát- és derékproblémák megszüntetésére.

Célja az erő és hajlékonyság fejlesztése, a megrövidült izmok nyújtása; az állóképesség, egyensúlyérzék fejlesztése. Fizikai értelemben kihívást jelent ez az óra, mentálisan azonban tökéletesen ellazít, kikapcsol, relaxál.

 
A Vinyasa Flow jóga dinamizmusa hűen tükrözi a körülöttünk lévő világot, ahol minden állandó mozgásban van. Megtanít arra, hogyan kezeld a változásokat könnyedén úgy, hogy közben megleld a belső békédet és visszatérj az egyensúly állapotába, fizikai és lelki síkon egyaránt.

A gyakorlás mindig az óra résztvevőinek igényéhez igazodik, lehetőségeket kínál kezdőbb és haladóbb jelenlévők számára. Kortól és nemtől függetlenül mindenki számára ajánlott mozgásforma, aki az áramlás dinamizmusában találja meg a harmóniát.

inSpirál Stúdió