yin jóga

Yin jóga

A yin jóga egy kifejezetten lassú, passzívabb, meditációs jóga irányzat.

Mivel az ászanákban hosszabb ideig benne maradnak a gyakorlók, így lehetőség nyílik a test teljes ellazítására, a testben lévő energiaáramlás megtapasztalására, és egyéntől függően a relaxációra-meditációra is.

 
A türelem és jelenlét, elfogadás és elengedés jógájának is nevezik. A jóga során ülő- és fekvőgyakorlatokat végzünk, melyek során a hangsúly az ízületeken, csípő- és mellkasnyitáson van.

A rendszeres gyakorlás hatással van a test energiaáramlásának szabályozására, oldja a blokkokat, elakadásokat, ezáltal növeli a belső szervek energiaellátását, javítja az ízületek, csontok állapotát.

A yin jóga elcsendesít, megtanít befelé figyelni, összekapcsol a középpontoddal. Mivel a gyakorlás során meridiánpályákkal dolgozol, szervi tünetek, betegségek gyógyító eszköze is lehet.

 
Tökéletes kiegészítője a yang típusú gyakorlásoknak (futás, TRX, kettlebell stb.), mivel egyensúlyba hozza és harmonizálja a két minőséget. Kortól és nemtől függetlenül, sportolók és a mozgással most ismerkedők számára egyaránt ajánlott jógatípus, mely kitűnő kiindulási pont az önismeret, saját magunk megismerése felé.

inSpirál Stúdió