Jóga workshopok

Stabilitás és mobilitás
Fókuszban a medence és csípő ízület

Jóga workshop időpontja: 2019. október 26. 10:00 – 12:30

Vezeti: Kálmán Kati

Légy nyitva tested üzeneteire, rejtélyeire és tüneteire.
Figyeld buzgón, de ne siesd el az ítéletet.
Amit megtanulsz tőle megmentheti az életed!

Christiana Northrup: A női test bölcsessége)

A következő jóga workshop középpontjában a stabilitás és a mobilitás áll. A medenceöv és a csípőízület funkciója kettős. Egyrészt stabilitást, támaszt ad a felsőtestnek, másrészt kapcsolódási, összekötő eleme a felsőtestnek és a lábaknak.

A csípő merevségéhez fizikai szinten jelentősen hozzájárul az ülőmunka, a mozgásszegény életmód. Az ülés az új dohányzás, mondják az orvosok, hiszen a folyamatos, órákig tartó ülésnek kimutatható negatív hatása van a mozgásszervrendszeren túl a keringési rendszerre, a vércukor és koleszterin szintre, az emésztés folyamatára.

A medence öv fájdalmának lelki okai között találjuk a lelki nyitottság hiányát, elfojtott fölöslegesség érzést, mulasztás miatti szorongást, általánosságban a szorongást. A jövőtől, a kapcsolatoktól és azok alakulásától való félelem, önszeretet hiánya. Az elfojtott kreativitás sokszor megtalálható a csípő merevségének hátterében, de érzelmi és/vagy fizikai trauma is vezethet a csípő ízület merevségéhez.

A jóga workshop tartalma

  • röviden áttekintjük a medence felépítését, főbb ízületeket és izomcsoportokat
  • megismerkedünk az alsó három csakrával – Muladhara, Svadisthana és Manipura
  • olyan gyakorlatokat végzünk, amelyek elősegítik a medence ízületeinek erősödését és mozgásterjedelmének növekedését
  • a csípő nyitásával teret adunk fizikai és mentális értelemben is az újdonságok befogadásának
  • kreatív, alkotó gondolatoknak, ötleteknek új utakat nyithatunk meg
  • lehetőséget teremtünk egyéni megtapasztalásokra fizikai és lelki síkon egyaránt.

Az ászanákat, gyakorlatsorokat lépésről – lépésre építjük fel, hogy a résztvevők aktuális állapotuknak megfelelő szinten tudják megvalósítani azokat. Megtapasztaljuk a csípő zárt és nyitott állapotát, megfigyeljük az apró mozdulatok hatását, mit váltanak ki fizikai és lelki szinten. A gyakorlás során érintjük majd azt is, hogy az ászanák hogyan hatnak a belső szervekre.

A medence és csípő merevségének oldása az egész rendszer átgondolt átmozgatását jelenti. Az ászanák rendszeres gyakorlásával rugalmassá és egyben erőssé tehetjük testünket, ami természetesen mentális egészségünkre is pozitív hatással lesz.

Ehhez segítségül írásos-képes anyagot adunk a résztvevőknek , hogy otthon is akár a mindennapok része lehessen néhány egyszerű, de igen hatékony mozdulat önálló gyakorlása.

Időpont: 2019. október 26. 10:00 – 12:30

Vezeti: Kálmán Kati

Ár: 3.500 Ft

A részvételi szándékodat kérlek jelezd 2019. október 20-ig 1.500 Ft előleg befizetésével együtt.

A Workshopot minimum 6 fő jelentkezése esetén tartjuk meg.

Várok mindenki szeretettel! Csípőnyitás nemcsak nőknek!

Kontakt akro jóga workshop

A workshop időpontja: 2019. 11. 16. 10:00-13:00

Vezeti: Lovász Andi

Ezen az órán megoszthatod a jóga jótékony hatásait a barátoddal, kedveseddel, vagy akár ismeretlen emberekkel is.

A jóga ászanákat és kitartásokat párban végezzük, melyek során testsúlyunkkal, erőnkkel és egyensúlyi helyzetekkel segítjük egymást. A közösen végzett ászanákban így nemcsak önmagunkra, hanem gyakorlótársunkra is hagyatkozhatunk. Figyelmünk önmagunkon túl a társunkra is kiterjed, a két ember légzése összehangolódik, majd mozgásuk egységbe kerül. Társunk folyamatos kontrollt nyújt a gyakorlásunkban, ami fejlődésünk szempontjából jelentős többletet jelenthet. Visszajelzései által pontosabban, precízebben tudjuk kivitelezni az ászanákat.

A foglalkozás során az akrobatika, a thai masszázs és a jóga elemeit ötvözzük. A workshop egy olyan gyakorlásra hív, amelyen a játékosság a jóga tudatosságával és légzésfókuszával hoz létre egy komplex egységet. Az óra tökéletesen alkalmas a test aktív átmozgatására, az erőnlét fejlesztésére és a fordított testhelyzetek lazító, relaxációként való megélésére.

Hozd magaddal barátnődet, barátodat, párodat, testvéredet vagy bárkit, akivel szívesen jógáznál együtt. A pár azonban nem feltétel! Jöhetsz egyedül is, hiszen az órán lehetőség van megismerkedni és együtt jógázni hozzád hasonlóan nyitott emberekkel 😊.

Időpont: 2019. november 16. 10:00 – 13:00

Vezeti: Lovász Andi

Részvételi díj: 5.500 Ft

A részvételi szándékodat kérlek jelezd 2019. november 12-ig 2.000 Ft előleg befizetésével együtt az inSpirál Jógastúdió recepcióján vagy az info@inspiral-studio.hu email címen.

További jóga workshopjainkkal folyamatosan jelentkezünk.
Újdonságainkért időről időre keresd fel ezt az oldalt.

Stúdiónk további tanfolyamairól és workshopjairól itt olvashatsz.

inSpirál Stúdió