jógafajták

Jógafajták

A jóga különböző módszereinek lényege és célja ugyanaz: a magasabb rendű tudatosság elérése, a tökéletes önismeret. Ezt a célt a különféle jógafajták más-más módon közelítik meg. Az egyik módszernek a tudat fegyelmezése az útja, a másik az érzelmek feletti uralom megszerzésére helyezi a hangsúlyt, és van olyan, amely a test egészségessé tételére törekszik – a gyakorló képességei és hajlamai szerint.

A legmegfelelőbb jóga típus kiválasztása nem könnyű, de nem is lehetetlen feladat.

 
Oktatóink gyakran több irányzat elemeit is felhasználják, beépítik gyakorlásukba. Ezért érdemes elolvasni bemutatkozásukat, ahol a legtöbb esetben kitérnek azokra a sajátosságokra, amelyek óráikat jellemzik.

 
A jó oktató – bármilyen irányzatot is követ – mindig az adott csoport igényeihez, aznapi állapotához igazítja a gyakorlást. És nem utolsó sorban jógaoktatóink egész lényükkel, személyiségükkel vannak jelen az órákon.

 
A sokféleség biztosítja, hogy mindenki megtalálja a számára testhez álló, legmegfelelőbb jóga irányzatot. Ezért arra biztatlak, hogy próbálkozz bátran. Találd meg a testalkatodhoz, karakteredhez, hangulatodhoz legjobban illő órát, találd meg azt az oktatót és közösséget, akikhez legjobban tudsz kapcsolódni.

 

A Magyar Jógaközösség egy ábrában rendszerezi a különféle jógairányzatokat:

Jógairányzatok Magyarországon

 

Szeretettel várunk óráinkon!

inSpirál Stúdió