Kálmán Katalin

Kálmán Katalin

Előbb-utóbb – ha akarjuk, ha nem – szembe jön velünk a jóga. Várva várt vagy véletlen pillanat, tervezett vagy elodázott, egyszer csak ott találjuk magunkat a jógamatracon.

 
Így volt ez velem is, és itt állok már a matracon lassan 9 éve.

 
A heti 1- 2 gyakorlást egyre több követte, workshopok, oktatóképzés és gyakorlás azóta is nap, mint nap.

 
Hatha jógával kezdtem, majd 6 éve találkoztam az ashtanga vinyasza jóga tradícióval és tanítómmal, Ricardo Martinezzel, aki azóta is támogat, terelget utamon.

 
Hálával és szeretettel gondolok minden tanáromra, akik tudásukkal, odaadásukkal segítették fizikai és lelki megújulásomat.

 
Óráimon szeretném felkelteni a résztvevők érdeklődését, megismertetni a jóga jótékony hatását mind fizikai, mind mentális területen. Úgy vélem, a jóga olyan mély és sokoldalú rendszer, melyet minden gyakorló egyéni motivációja és kíváncsisága alapján fedez fel.

 
A számtalan új és klasszikus jógairányzat közül miért éppen az ashtangát ajánlom figyelmetekbe? Ez a stílus az első mozdulattól az utolsóig végigvezet egy úton, felemel és megnyugtat. A légzés és a mozdulatok összehangolódnak egy dinamikus folyamatban, összpontosítás és tudatosság van jelen minden pillanatban.

 
Az ashtanga vinyasa jóga első sorozata a Yoga Chikitsa, azaz “Jógaterápia”. A sorozat elemei meghatározott sorrendben követik egymást, támogatják az izmok és ízületek rugalmasságát, mobilitását, a belső szervek működését. Az ászanák gyakorlásán keresztül a gyakorló egyfajta belső úton, az önismeret útján is halad – mindenki olyan ütemben, ahogy az éppen neki megfelelő. Az ashtanga vinyasa jóga ugyanakkor egy dinamikus, mondhatni “sportos” irányzat, ami természetesen nem nélkülözheti az ászanák precíz kivitelezését.

inSpirál Stúdió