Lehrreich Márta

“A jóga értékét szavak helyett mindenkinek leginkább a saját tapasztalatai mondják el. A légzés-mozgás összhangban és mozgás-gondolat ellenőrzésben végzett ászanák, a mantrák, mudrák, bandhák, a relaxáció, meditáció és a satkarma gyakorlatok jótékony hatásainak mindenki számára megtapasztalható bizonyítékai vannak.”

Lehrreich Márta

Lehrreich Márta vagyok, fiatal felnőttként kilépve az iskolapadból hamar ráébredtem, hogy a test(em) mozgásra lett tervezve. Rendszeresen úsztam, tollasoztam, túráztam, jártam futó- és kerékpárversenyekre, másztam kötéltechnikát is igénylő barlangokban, sziklafalon, ugrottam le 25 méter magasból, részt vettem Nemzetközi Ügyességi Játékokban, évente a Kihívások Napján. Munkába is kerékpárral jártam/járok, akkortájt napi 50-60 km-rel gazdagítva önmagam. A sport és a mozgás azóta is mint lételem vesz részt az életemben.

 
A gyermekkori balettozást felidézve 20-as éveim elején újra balett foglalkozásokra kezdtem járni. A tánctanulás részeként találkoztam a jóga gyakorlataival, nyújtásaival, később pedig már tudatosan kerestem olyan mozgásformát, ahol a testi gyakorlás mellett a filozófiának, szellemiségnek, energetikának is komoly szerepe van.

 
Ízelítőt kaptam az Aikidó, Kyokushin karate, Tai chi rendszeréből, majd lehetőségem adódott kipróbálni az Etka jógát is.

 
Ezt követően Yumeiho masszázst tanultam, és elvégeztem a Pránanadi 1. tanfolyamot.

 
Szerteágazó próbálkozásaim első jógamesterem, Koller Attila ösztönzésére vettek egyértelmű irányt a jóga felé. Satkarma gyakorlatokkal is általa találkoztam először. 2003-ban egy jógás elvonulás és az elsajátított tisztítógyakorlatok tették véglegessé életemben a választást, változást.

 
Két gyermekem születése után tanári okleveleket szerezve átadtam magam a jóga tanításának, tovább tanulva tanítványaim által is.

 
Foglalkozásaim minden korosztálynak szólnak: gyermekeknek, felnőtteknek és az idősebb korosztálynak is.

inSpirál Stúdió