Mamakör – első babával

és

Tesós Mamakör

Az új csoportok 2024. január végén indulnak!

A Mamakör vezetői: Terényi-Szabó Vera és Simkó Anna
pszichológusok

 

6 anyuka
0-5 hónapos babájával
8 héten át minden héten
2 órában
2 pszichológussal
1 szuper csapatban
beszélget az anyává válás kérdéseiről

mamakör

Mit is jelent a Mamakör az első babásoknak?

Anyává válni annyit jelent, hogy az egész életed teljesen megváltozik. Meg mégse. Mert az anyaság életünk természetes része, és éppen az jelentheti a kihívást, hogy össze kell hangolni a régi és új örömöket, feladatokat és elvárásokat.

A Mamakör ennek az életszakasznak a gördülékenyebbé tételét segíti. Gyere és tölts el két órát olyan édesanyákkal, akik veled együtt mennek keresztül ezeken a változásokon. A sokféle érzés, öröm és kérdés megosztása, az együtt-gondolkodás biztos pontok, kapaszkodók felfedezését hozza magával.

A csoport nem babagondozási tanácsadás, de természetesen lehetőség van konkrét kérdések átbeszélésére is. Elsősorban azzal segítünk, hogy az első időkben többé-kevésbé mindenkit érintő mélyebb kérdéseket fókuszba helyezzük. Minden alkalommal más-más témát veszünk elő: a szülés és szoptatás élménye, a test változása, az anyaság különböző oldalai, (pár)kapcsolatok megváltozása, külső és belső elvárások, családon belüli szerepek stb.

Gyere el, legyen ez az első hely, ahova kisbabáddal hetente felkerekedsz!
 

A Tesós Mamakörről

Ez a csoportunk azoknak szól, akiknek második, harmadik, sokadik babája 0-5 hónapos. Az első baba születése utáni időkhöz képest valószínűleg már kevesebb babagondozási kérdésed van, a család bővülésével, a testvérek kapcsolatával, az időgazdálkodással kapcsolatban viszont lehet, hogy annál több!

Mi működött jól korábban, min akarsz, akartok változtatni? Hogy tudsz a legjobban segíteni a nagytesónak ebben az új helyzetben? Mit tudsz tenni azért, hogy ne csapjanak össze a hullámok a fejed felett…? Hogy boldogultatok eddig a pároddal és mi az, amin jó lenne változtatni? El lehet kerülni a testvérféltékenységet? Hogy monjdam el a nagyobbnak, hogy a kisebbnek miért “szabad mindent”? Mit csináljak, ha a nagytestvér azt mondja, hogy “most már inkább adjuk vissza a kistesót”?

A csoport egy-egy témára fókuszáló alkalmain 8 héten át foglalkozhatsz a titeket ebben az élethelyzetben leginkább érdeklő kérdésekkel, kiscsoportban, biztonságos környezetben, jó hangulatban. Arról nem is beszélve, hogy néhány órára a család legifjabb tagja is megkaphatja azt a kizárólagos mama-figyelmet, amiből sokkal kevesebb szokott jutni nekik, mint az első kisbabáknak.
 

Részvételi díj: 75.000 Ft / 8 alkalom

További részletek: www.mamakor.hu

Jelentkezés itt:
https://mamakor-jelentkezes.netlify.app/application-form


Rólunk

Terényi-Szabó Vera (vera@mamakor.hu)

Pszichológus és szülő-csecsemő/kisgyermek konzulensként elsősorban olyan kisgyermekes családok keresnek meg, akik valamilyen problémával küzdenek vagy támogatásra van szükségük a kisgyermekes létből adódó kérdéseikkel, dilemmáikkal, elbizonytalanodásaikkal kapcsolatban. A Mamakör csoportvezetésen kívül pszichodráma csoportokat tartok kisiskolások részére.

Mivel a szülők a gyermekeik legjobb ismerői, közös munkával, együtt gondolkodással tudjuk megtalálni a legjobb megoldásokat, a saját utakat. A három egészen különböző karakterű gyermekemmel megélt mindennapok is arra tanítanak, hogy nem léteznek általánosan alkalmazható receptek. Minden gyermekünkhöz kicsit másképp kapcsolódunk, így a nehézségek, elakadások sokféleképpen megoldhatók.

Simkó Anna (anna@mamakor.hu)

Pszichológusként pályámat egy Szociális Szolgálatnál kezdtem, ahol eleinte pszichiátriai betegséggel küzdő emberekkel foglalkoztam, majd dolgoztam családsegítőben, idősekkel és fogyatékos gyermekeket nevelő családokkal. Tanultam családterápiát, mediációt, autogén tréninget (relaxációt). Klinikai szakpszichológus és integratív gyermekterapeuta vagyok.

Két gyermekem születése óta egy gyermekkórház mentálhigiéniai ambulanciáján dolgozom. 5 év szünet után született meg a legkisebb meglepetésbabánk, így váltunk szinte akaratlanul is nagycsaláddá, annak szépségeivel és kihívásaival.

Nagyon nagy erőforrásnak tartom az anya-közösségek támogató erejét, amit a Mamakör csoportok során is megéltem. Azt gondolom, akkor tudnak jól működni ezek a kapcsolatok, ha meg merjük mutatni egymásnak “smink nélküli” igazi arcunkat és merünk egymásra támaszkodni, szerintem ezt a légkört tudja megteremteni a Mamakör.

inSpirál Stúdió