Mravik Zsófi

Mravik Zsófi vagyok, nyelvtanár és hatha-, női, gerincjóga oktató. Az egyetemi éveim alatt ismerkedtem meg a jógával.
 
Azonnal megszerettem, mert ez nem csak egy mozgásforma, ami számtalan jótékony hatással van a testre (pl. erősíti és rugalmasítja az izmokat, fejleszti az egyensúlyérzéket, javítja a testtartást, mobilizálja a gerincet, kiegyensúlyozza a hormonrendszert, méregtelenít), hanem rendszeres gyakorlása oldja a stresszt, javítja a koncentrációs készséget, elcsendesít, egyensúlyba hoz, a mindennapokban növeli az önbizalmat és javítja a kapcsolatainkat (önmagunkkal és másokkal is), így összességében javítja az életminőséget.
 
A csütörtök reggeli energizáló óra a hatha jóga ászanáira (különböző testhelyzetek) épül, bemelegítést követően erősítő, egyensúlyfejlesztő, nyújtó, mobilizáló ászanákat végzünk, amit mindig egy rövid relaxációval zárunk.
 
Az erősítő ászanák elengedhetetlenek az egészséges testi működéshez (ezen belül is kiemelten fontos a core, valamint gátizmok erősítése, hogy a belső szervek süllyedését is megelőzzük.) A rendszeres gyakorlás által megelőzhetőek vagy kezelhetőek a helytelen testtartásból adódó problémák (pl. gerinc-, csípő-, térdfájdalmak), valamint javul az egyensúlyérzék, ami főleg nőknél, a 40-es évektől kezdődően romlik. A jóga gyakorlásával szintén megelőzhető vagy javítható az időskori csontritkulás.
 
Az óra nemtől és edzettségi szinttől függetlenül mindenki számára ajánlott, pár alkalom után könnyebben követhető. Nem az a cél, hogy tökéletesen végrehajtsuk az ászanákat, hanem az, hogy a rendszeres gyakorlás által egy egyre egészségesebb, kiegyensúlyozottabb életet élhessünk.
 
A jóga tökéletes kiegészítője bármilyen sportnak, főleg a konditermi edzésnek!
 
Ősztől tavaszig kiemelten fontos az erősítő, melegítő ászanák végzése, hogy nagyobb lendülettel, több motivációval és energiával kezdhessük és éljük végig a napot.

Ha van kedved együtt gyakorolni, várlak szeretettel csütörtök reggel 8.30-tól!
 
(Az óra előtti napon kérlek, a mravik.zsofi@gmail.com e-mail címen jelentkezz be.)

inSpirál Stúdió