Pedagógusoknak

A pedagógusok, foglalkozzanak bármilyen korú – óvodás, általános vagy középiskolás – gyerekekkel, meghatározó szereplői életünknek. Személyiségük mintaként szolgálhat, viselkedésük eligazodást adhat a társas viszonyokban, értékrendjük fontossággal bír társadalmi környezetünkben.

A szociodráma (a pszichodráma szociális szerepeinkre fókuszáló ága) a pedagógusok hivatásával kapcsolatos kérdésekben tud segítséget nyújtani. Olyan problémákban jelenthet megoldást, amikor az elakadás az osztályteremben (pl. bullying, motiválás, fegyelem stb.) vagy az iskolában történik (pl. önérvényesítés, kollégákkal való kapcsolat stb.)

A módszert kétféle közegben is használhatjuk.

Az egyik változat, hogy a dramatisták – az iskolával, pedagógussal való egyeztetés után iskolai foglalkozásokat tartanak. Ez lehet egy folyamat (pl. osztályközösség építés) vagy egy speciális alkalom (pl. projektnap, témahét). A dramatikus munka mindig a pedagógus bevonásával történik, így a személyes tapasztalatok hosszú távon is az iskolában maradnak.

A másik változat az esetek megbeszélésére, közös problémák megoldására pedagógusoknak szánt workshopokat, akkreditált továbbképzéseket ajánl. Ilyenekből jelenleg a következőre lehet jelentkezni:

 
Az idén is bárki jelentkezhet a Radnóti Színházzal közösen szervezett, a BME-n akkreditált pedagógustovábbképzésünkre (részletek itt).

inSpirál Stúdió