tamarajoga

Rózsa Tamara

Sokat halljuk, hogy milyen fontos a mozgás az egészséghez, a jó közérzet fenntartásához. Nekem azonban sokáig gondot okozott, hogy nem igazán tudtam egyetlen sportot sem rendszeresen gyakorolni. Kilenc évvel ezelőtt látogattam el első jógaórámra, egy Bikram jógastúdióba.

Annyira magával ragadott a jóga, hogy onnantól kezdve heti hét napot jártam. Később számtalan más irányzatot kipróbáltam és megtapasztaltam, hogy mennyi mindent adhat még a jóga, a folyamatos tanulás és fejlődés. Majd elvégeztem egy hatha-, egy flow-, és egy gyermek jógaoktatói képzést.

A képzések után határoztam úgy, hogy gyógytornásznak fogok tanulni, mert szeretnék többet tudni a mozgásszervrendszer és az idegrendszer anatómiájáról, működéséről, hogy hatékonyabban tudjak segíteni a hozzám forduló gyakorlóknak. Hat éve oktatok jógát és harmadéves hallgató vagyok a Semmelweis Egyetemen, gyógytornász szakon. Fontosnak tartom, hogy az óráim során úgy mozgassuk át az egész testet, hogy közben örömmel gyakoroljunk, hiszen ez indított el engem is a jóga útján.

inSpirál Stúdió