Balatoni Mária

Balatoni Mária

Balatoni Mária vagyok, a mozgás mindig az életem része volt. Négy éves koromtól műkorcsolyáztam, ami korán kifejlesztette bennem a fegyelmezett, tudatos, de örömteli mozgás élményét. Fiatalabb éveimben kipróbáltam az éppen divatos irányzatok jó néhány műfaját: jártam aerobic, step aerobic, spinning és táncórákra. Mivel ezek a tevékenységek nem hozták el a teljességet számomra, elvégeztem a csi kung négy fokozatát, amit mind a mai napig gyakorlok. Ennek ellenére tovább kerestem.

A jógába a Padma Jógastúdióban szerettem bele, itt végeztem Nalini női jóga oktató képzést Kovács Gyöngyi Nalininél, mely egy tartalmas, színes világot nyitott ki számomra. Ezt követően a Purnam jóga akadémián végeztem el a meditáció oktató képzést, ahol újabb technikákkal lettem gazdagabb.

Az ayurvédikus jóga tudományát dr. Indu Arorától sajátítottam el. A Himalájai jóga tradíció beavatott tanítványa 2011-ben lettem. Nyaranta részt veszek a tradíció csend elvonulásain.

Mivel a jóga tudománya szinte kimeríthetetlen, tovább bővítettem ismereteimet Kornhoffer Tündi és Mezősi Anna női jóga terapeuta képzésén, ahol elsajátíthattam, hogy egyéni problémák esetén milyen gyakorlatok és technikák alkalmasak az egyensúly helyreállításához.

 
Ez volt az a pont, ahol kikristályosodott, hogy mely rétegek azok, ahol már más technikákat érdemes hívni a felbukkanó lelki tartalmak értelmezéséhez. Öt éve, hogy Kocsi Andrea Zsuzsanna pszichodráma vezetővel – az inSpirál Stúdió megálmodójával – ötvöztük a női jóga és a pszichodráma tárházát. Tanfolyami keretek között, meghitt, biztonságos közegben vezettük a résztvevő hölgyeket lelkük mélyebb rétegei felé.

 
2019 tavaszán elvégeztem S. Gergely Annarózsa első kismama oktató képzését, mely ismét egy transzformációt hozott számomra, melyben megtapasztalhattam, hogy mennyire fontos ebben az áldott állapotban a kismamák minden rezdülésének tudatosítása, hiszen a magzat mindent visz magával akár egy életen át sejtszinten. Óráimon és tanfolyamaimon ötvözöm a megszerzett tapasztalatokat, melyek így mélyrehatókká és hatékonyakká válnak.

 
Számomra a jóga az örömteli élet megélését jelenti az élet minden területén, hiszen a gyakorlás nem ér véget a jógamatracon. Szeretettel várlak óráimon, ha szeretnél feltöltődni, megpihenni és közelebb kerülni önmagadhoz.

inSpirál Stúdió