„A belső harcos mindannyiunk jobbik fele, lelkünk sértetlen része: mindig tudja a jó irányt, ismeri az igazi értékeket, figyelmeztet, ha meghátrálunk vagy megbicsaklik a térdünk, elakad a szavunk. A belső harcos mindannyiunk igaz része, valódi nevünk őrzője. Akkor is velünk van, amikor már régen eltemettük magunkban a reményeinket, amikor álnéven élünk, és pénzért vagy hatalomért feladtuk valódi önmagunkat. A belső harcos bármikor képes megújulni és átalakítani az életünket. Éberen őrzi álmainkat, remélve, hogy egyszer valóra váltjuk őket.”

Sárvári György

önismeret coaching

Egyéni coaching

Mi a coaching?

Az egyéni coaching olyan intenzív emberi találkozásoknak a folyamata, ahol két ember szövetséget köt arra, hogy együtt haladnak a tanulás egy speciális ösvényén. Problémákat oldanak meg, döntéseket készítenek elő, és rendíthetetlenül szembenéznek azokkal az árnyakkal, amelyek mindeközben megjelennek.

 
A coach feladata, hogy felébressze a coachee-ban (tanácsot kérő) a belső harcost, inSpiráljon, és megerősítse abban a hitében és elhatározásában, hogy változtatni tud, és azért felelősséget is vállal. A coach olyan szakember, aki rendelkezik a támogatás és az irányítás, a megértés és a tanítás, a megerősítés és a szembesítés eszközeivel. Úgy segít, hogy a legtöbbet kihozza klienséből.

 
A coach nem tréner, mert mondanivalója, tevékenysége személyre szabott. A coaching folyamat során soha nem ad kész megoldásokat, hanem változatos eszköztárával, kérdéseivel, feladataival az alternatívák feltárásában és a coachee-nak leginkább megfelelő döntés meghozatalában segít.

Dramatikus egyéni coaching

 
A coaching folyamat többféle iskola protokollját követheti.

 
Munkám során a pszichodráma egyéni változatát, a monodráma alapvetéseit és technikáit használom.

 
Az első találkozás alkalmával megbeszéljük azokat a kereteket, amik mentén a coaching folyamatban együtt dolgozunk.

 
Itt kerül sor a probléma feltárására és a célmeghatározásra is. Segítségül már ebben a folyamatban is a pszichodráma eszközeit (sálakat, székeket, köveket, bábukat, stb.) használjuk. Hiszek benne, hogy a pszichodráma szemléletmódja és technikái olyan hatékony segítséget nyújtanak, amelyek segítségével nemcsak rálátsz elakadásaidra, hanem meg is tudod változtatni azokat. A pszichodráma a cselekvésen alapul: a mintha-térben kipróbálhatod döntéseidet, amelyet aztán könnyebben alkalmazol a valós életben is.

 
A dramatikus coaching egy folyamat, hossza a Te döntésedtől, célodtól függően változhat. Általában hetenkénti/kéthetenkénti találkozást javaslok, egy foglalkozás időtartama 75 perc, ára 15.000 Ft.

coaching pszihodráma
egyéni coaching

Kinek ajánlott az Egyéni Coaching?​

  • ha egyszerűen szeretnél fejlődni, több önismeretre szert tenni
  • ha életvezetési problémáid vannak
  • ha nincs, vagy nem jó a párkapcsolatod
  • ha nem tudod jól beosztani az idődet, pénzedet, energiádat
  • ha bizonytalan vagy a munkáddal, karriereddel kapcsolatban
  • ha nincs elég önbizalmad, meg akarsz felelni másoknak, esetleg túl maximalista vagy
  • ha pályaválasztás előtt állsz
  • ha egy új élethelyzetet (nyugdíjazás, munkanélküliség, stb.) nem tudsz feldolgozni

Coaching jelentkezés

Időpont egyeztetés e-mailben vagy telefonon.

Jelentkezés emailben

    inSpirál Stúdió