babás jóga

Baba-Mama jóga

Fedezd fel újra erődet és mélyítsd el a kapcsolatodat a babáddal Baba-Mama Jóga óráinkon!

 
A Baba-Mama jóga egy olyan mozgásforma, mely segíti az anyák szülés utáni regenerációját és erősíti a babával kialakult bensőséges kapcsolatot. Ezalatt a minőségi együtt töltött idő alatt az édesanya elkezdi visszanyerni fizikai erejét miközben speciális gyakorlatokkal támogatja babája mozgásfejlődését. Szülés után fontos, hogy az édesanyák kimozduljanak, más anyákkal találkozzanak és hogy meg tudják beszélni a tapasztalataikat olyanokkal, akik hasonló élethelyzetben vannak. Az órán a babák is új ingerekkel találkoznak, szocializálódnak és megtapasztalhatják az anyával való együtt mozgás és játék örömét.

Az órákat ráhangolódással kezdjük, majd babamasszázzsal folytatjuk. A nagyobb babák természetesen szabadon kúszhatnak, mászhatnak, játszhatnak, illetve közülük sokan elkezdik utánozni az anyukájukat. A bemelegítés után az óra nagy részében olyan gyakorlatokat végzünk, melyek támogatják a has- és hátizmok regenerálódását, erősödését; átmozgatják, finoman megnyújtják a váll és mellizmokat; valamint erősítik az egész testet.

A babák igényeit szem előtt tartva, a gyakorlatok egy részébe bevonjuk őket is, így fejlesztve egyensúlyukat, idegrendszerüket és támogatva az emésztésüket. Ezek a gyakorlatok általában remek mókának bizonyulnak mind a mamák, mind a babák számára. Az órákat rövid relaxációval zárjuk.

Mit hozz magaddal az órára? Magadnak és a babádnak kényelmes ruhát és innivalót. A babádnak, hozhatsz egy-két kedvenc játékot, textilpelust, kis plédet. Az órán nincs szükség zoknira és cipőre, de hozz magaddal egy meleg zoknit és egy pulóvert a relaxáció idejére.

Az órák 60 percesek, ezalatt bármikor tisztába teheted, megszoptathatod a babádat. Ha az óra részben alvási időbe esik, akkor is gyertek nyugodtan, ha esetleg a babád óra közben elalszik, úgy egy kicsit több időd lesz mozogni vagy relaxálni.

Mikortól ajánlott? Hüvelyi szülés esetén a 6. hét után, császármetszés esetén pedig a 8. hét után ajánlott. A babád maximum 13-14 hónapos koráig ajánlott a részvétel.

Csatlakozz hozzánk, és tapasztald meg egy támogató közösség varázsát!

Baba-Mama jóga foglalkozások Stúdiónkban: 2024. február 13-tól keddenként 10:00-11:00 óráig Szincsák Napsugár vezetésével. Bejelentkezés hétfő este 20:00 óráig a napsugar.yoga@gmail.com email címen.

inSpirál Stúdió