kismama jóga

Kismama jóga flow

Ha eddig is jógáztál már, akkor a kismama jóga remek lehetőség, hogy a várandósság ideje alatt se kelljen felhagyni ezzel a jótékony mozgásformával.

Ha pedig eddig még nem jógáztál, a kismama jóga azért remek lehetőség, mert egy olyan mozgásformát végezhetsz, amely a várandósság különböző szakaszaihoz igazodva segít ebben az időszakban is testileg, lelkileg, szellemileg is „fittnek” maradni.

Ez a jóga típus tökéletes választás azon kismamák számára, akik szeretnek dinamikusan és áramlóan mozogni vagy szeretnék ezt megtapasztalni. A kismama jóga flow elősegíti a 9 hónap alatt bekövetkező testi és lelki változások elfogadását és segít kialakítani egy bensőséges kapcsolatot az anya és magzata között. A jóga gyakorlása a várandósság ideje alatt testileg és lelkileg is támogatja a kismamákat a szülésre való felkészülésben és lehetőséget ad más kismamákkal való ismerkedésre, kapcsolattartásra. Rendszeres gyakorlásával javulhat a kismama hangulata, feloldódhatnak a félelmek és az esetleges érzelmi blokkok. Ez a mozgásforma javítja az állóképességet, energetizálja a testet, lazítja a gát tájékát, csökkenti az esetleges derék- és hátfájást, felkészít egy könnyebb vajúdásra, valamint segíti a jó közérzet és magabiztosság megőrzését. Miközben a kismama jógázik, a babája is vele együtt mozdul a hasában, mely kifejezetten pozitív hatással van a baba méhen belüli fejlődésére, idegrendszeri érésére.

A foglalkozások felépítése:

  • Minden kismama jóga beszélgetéssel indul, amikor a kismamák megoszthatják gondolataikat az aktuális állapotukról.
  • A gyakorlás néhány perces elcsendesedéssel, megérkezéssel, a babára történő ráhangolódással kezdődik.
  • Szisztematikus átmozgatással, majd intenzívebb erősítő és/vagy nyújtó gyakorlatokkal javítjuk a kismama és a baba fiziológiai állapotát, az izmok tónusát, a keringést. A gyakorlás során fokozott figyelmet kap a csípő körüli izmok nyújtása, lazítása.
  • A gátizmokat erősítő gyakorlatokkal készítjük fel a magzat növekedése miatti egyre nagyobb terhelésre, illetve a szülés közbeni intenzív igénybevételre.
  • Légzőgyakorlatok alkalmazásával segítjük a keringést, és begyakoroljuk a szülés közben alkalmazandó légzéstechnikákat.
  • Kényelmes relaxációval záródik a foglalkozás , melynek során megpihenhet a kismama és a baba is.

 
A kismama jóga flow betöltött 14. héttől a 40. hétig (szülésig) végezhető, ha nincs orvosi ellenjavallat.

Várunk minden kismamát, aki szeretne tudatosabbá válni, és egységben lenni önmagával és gyermekével!

Kismama jóga flow Stúdiónkban 2024. február 13-tól keddenként 12:00-13:30 óráig Szincsák Napsugár vezetésével. Bejelentkezés hétfő este 20:00 óráig a napsugar.yoga@gmail.com email címen.

inSpirál Stúdió