Gromon Klára

Gromon Klára vagyok, gyermekjógaoktató, óvodapedagógus. A gyermekekkel való foglalkozás mindig is jelen volt az életemben, kezdve a fiatalabb testvéreimmel, tíz évnyi bébiszitter tapasztalaton át, táboroztatás és német nyelvoktatás során, ami három év óvodapedagógusi munkában teljesedett ki. A gyermekjóga két éve lépett be az életembe, miután a jóga jótékony hatásait felfedeztem a saját életemben és úgy döntöttem, szeretnék lehetőséget adni a gyerekeknek is ennek megélésére. Célom, hogy a gyerekek egy olyan elfogadó közegben fejlődhessenek, ahol egymáshoz (és magunkhoz) szeretettel és kedvességgel fordulunk.

 
A foglalkozások során olyan légkört alakítok ki a gyerekeknek, ahol biztonságban érezhetik magukat, felszabadultan játszva tudnak tanulni önmagukról és kapcsolataikról. Nagy hangsúlyt fektetek az egyéni differenciálásra, hogy minden gyermek a saját tempójában, a saját képességeihez és szükségleteihez mérten tudjon fejlődni testileg-lelkileg-szellemileg.

Mondókákkal, énekekkel kísérve, meséket eljátszva elevenítjük meg a jógapózokat, melyek így tartásjavító és egyensúlyérzékfejlesztő hatásuk mellett növelik a gyerekek koncentrációját, önbizalmát, valamint feszültség- és szorongásoldó hatással is bírnak. A 45 perces foglalkozás keretében sor kerül egymás köszöntésére, játékos bemelegítésre, mozgásos fejlesztőjátékokra, légzőgyakorlatra, a gyerekek megismerkednek a jóga alapjaival, miközben átélik a mesés történet eseményeit, végül pedig egy rövid relaxációban feldolgozhatják az őket ért élményeket, ingereket.

Szeretettel várom a 4-7 éves gyerekeket hétfőn és csütörtökön 16:30-tól, ahol egy vidám, szeretetteljes közösségben fejlődhetünk együtt.

inSpirál Stúdió